Skip to main content
Despagubiri pentru

Refuzul imbarcarii

Refuzul imbarcarii este o situatie neplacuta, cauzata de un fenomen mai des intalnit in aviatia civila decat ai crede: suprarezervarea. Suprarezervarea, la randul ei, este cauzata de lacomia transportatorului, care vinde mai multe bilete decat are locuri disponibile in aeronava. Intrucat practica este una legala, nu vom intra in detalii.

In cazul in care, din varii motive, transportatorul are mai multi pasageri la poarta de imbarcare decat locuri disponibile in avion, el are dreptul de a refuza unii pasageri, insa doar daca respecta o procedura, care incepe prin a cauta voluntari care sa fie de acord sa zboare mai tarziu, in schimbul unor avantaje care pot fi negociate. Aceste avantaje pot fi o bautura racoritoare, un voucher pentru urmatorul zbor sau un bilet la clasa business. Daca nu se gasesc voluntari, transportatorul poate alege la intamplare pasageri pe care sa ii transporte cu urmatorul zbor disponibil.

Poti fi despagubit cu pana la 600 euro in functie de distanta zborului si destinatia finala, daca intrunesti urmatoarele conditii:

  • Zborul trebuia sa decoleze de pe un aeroport dintr-un stat membru UE (indiferent de transportator) sau urma sa fie operat de un transportator inregistrat intr-un stat membru UE (indiferent de ruta);
  • Nu te-ai oferit voluntar pentru debarcare.

Din păcate companiile aeriene încearcă să evite asigurarea serviciilor și plata despăgubirilor, respectiv nu informează păgubitul despre posibilitățile sale, astfel că asigurarea compensațiilor pentru prejudiciile suferite pe parcursul călătoriilor aeriene poate fi obținută doar cu mijloace juridice eficiente și neechivoce, demersuri în care Zborulintarziat.ro vă poate reprezenta.

Vei fi despagubit

Poti primi pana la

Basic

250

per Pasager
Trebuie sa indepliniti urmatoarele:
  •  Zboruri care nu depasesc 1500 de km (zbor scurt)
Completeaza formularul

Regular*Cel mai frecvent

400

per Pasager
Trebuie sa indepliniti urmatoarele:
  •  Zborurile din interiorul UE pe o distanta cuprinsa intre 1500 si 3500 de km (zbor mediu)
Completeaza formularul

Premium

600

per Pasager
Trebuie sa indepliniti urmatoarele:
  •  Zborurile care depăsesc 3.500 de km (zbor lung)
Completeaza formularul

Completeaza formularul

Despagubiri de pana la 250€, 400€ sau 600€!

Completeaza aici