Skip to main content

Drepturile Pasagerului

Esti protejat de legile europene de fiecare data cand calatoresti cu avionul, atunci cand zborul tau are ca punct de plecare sau ca destinatie un aeroport de pe teritoriul Uniunii Europene.

Daca zborul tau se face de pe un aeroport care nu se afla in UE sau de catre o companie aeriana care este dintr-o alta tara non UE sau destinatie in afara Uniunii Europene, atunci compania aerina nu are aceleasi obligatii fata de pasagerii sai. Insa aceste detalii vor fi verificate de catre echipa noastra.

Despre ce compensatie este vorba in cazurile in care zborul este eligibil pentru compensatie?

Legislatia privind drepturile pasagerului

Drepturile pasagerului sunt protejate de Conventia de la Montreal si Regulamentul (CE) nr. 261/2004. Aceste drepturi ale pasagerilor reprezintă o serie de lucruri la care sunt îndreptățiți pasagerii, în funcție de circumstanțe, cum ar fi: dreptul la asistență, la despăgubire pentru un zbor anulat sau întârziat ori pentru refuzul îmbarcării ai dreptul la o compensatie

fixa, in valoare de 250€, 400€, 600€ , in ultimii trei ani dreptul la rambursarea costului total al biletului, dreptul la redirecționare, rambursarea parțială a costului biletului în cazul declasării, dreptul la informare cu privire la drepturile pasagerilor și dreptul de a depune o plângere împotriva transportatorului aerian în cazul în care aceste drepturi sunt încălcate.

Care este maximul de compensatie pe care pot sa il primesc?

Atunci cand zborul tau a fost intarziat mai mult de 3 ore, iar acest lucru nu a fost rezultatul unor imprejurari ce nu puteau fi evitate ( conditiile meteo nefavorabile: ninsoare abundenta, vant sau viscol, ceata densa, etc) ai dreptul la compensatie financiara conform drepturile mentionate mai sus.

Valoarea compensatie este data de Regulamentul CE 261/2004, in functie de fiecare caz in parte. Insa aceste detalii vor fi verificate de catre echipa in momentul in care primim solicitarea ta!

Vei fi despagubit

Poti primi pana la

Basic

250

per Pasager
Trebuie sa indepliniti urmatoarele:
  •  Zboruri care nu depasesc 1500 de km (zbor scurt)
Completeaza formularul

Regular*Cel mai frecvent

400

per Pasager
Trebuie sa indepliniti urmatoarele:
  •  Zborurile din interiorul UE pe o distanta cuprinsa intre 1500 si 3500 de km (zbor mediu)
Completeaza formularul

Premium

600

per Pasager
Trebuie sa indepliniti urmatoarele:
  •  Zborurile care depăsesc 3.500 de km (zbor lung)
Completeaza formularul

Completeaza formularul

Despagubiri de pana la 250€, 400€ sau 600€!

Completeaza aici